luni, 19 octombrie 2009

Escrocheria cu website-ul gratuit

Website gratuit? Chiar asa… website fara nici un ban.

Una dintre cele mai nerusinate escrocherii online este cea cu website-ul gratuit . Daca esti un incepator in industira de facut bani online, atunci ar trebui sa fii foarte ingrijorat de oamnenii care iti ofera un website gratuit. De ce? Mai bine analizam cateva situatii.
Sistemul Rich Jerk
Va-ti intalnit cu acest nume pana in prezent? Daca va-ti intalnit sper ca va-ti tinut portofelul ferecat. Acest site promite printre alte lucruri, sa va ofere un website gratuit … si chiar face acest lucru… intr-un anumit fel . Felul in care functioneaza aceasta inselatorie este chiar simplu. Website-ul este gratuit, dar daca vreti sa-l vedeti si sa-l utilizati trebuie sa platiti gazduirea. Asta va costa aproximativ 100 de dolari, nu mai tin minte exact si sunt prea lenes ca sa ma duc sa verific. Bine inteles ca nu puteti sa-l gazduiti pe serverul vostru in caz ca aveti asa ceva, nici pe un server preferat de voi. Trebuie sa fie gazduit pe un server operat , bine inteles de Rich Jerk, dar cu un alt nume. Bine, site-ul vostru gratuit in realitate costa aproximativ 100 de dolari si poate considerati ca nu e asa de rau. Sa analizam ce platiti pana la urma.
Aruncati o privire la ce am primit “Gratuit” si ma costat 100 de dolari. Rich Jerk Website Gratuit.Super afacere , nu? Macar pentru atata pot sa le fac complimente. Am spus “lor” deoarece ei sunt o organizatie nu este vorba de o singura persoana. Problema cu acest website care nu este prea gratuit, este ca nu poti sa iti aplici codul personal de adsense. Puteti sa ghiciti cine incaseaza banii de fiecare data cand o persoana da click pe reclamele adsense? Bine inteles ca cei de la Rich Jerk . Sa discutam despre cele trei programe pe care le promoveaza. Ei bine primesti un comision pentru fiecare vanzare si cei de la Rich Jerk iau restul. Nu stiu care sunt proportiile la comisioane deoarece nu am primit nici un cent. Nu puteti sa adaugati un cod de masurare a traficului pentru a putea observa cati oameni au intrat pe website.

De ce este asta o problema?

Sistemul Rich Jerk ofera o pagina tip panou de comanda pentru a verifica astfel de informatii si statistici si aici apare problema. Am folosit Adwords , cam 50 de dolari pentru reclame pentru a putea atrage oameni pe acest website, in speranta ca vor veni si vor cumpara ceva de pe pagina. Google ofera informatii referitoare la numarul de persoane care dau click pe reclamele de pe website-ul personal.
Daca se da click pe reclama voastra asta inseamna ca a fost vizitata pagina web. Cei 50 de dolari mi-au adus aproape 100 de click-uri echivalentul a 100 de vizitatori pe website-ul meu Rich Jerk. Panoul de comanda Rich Jerk mi-a prezentat o cifra diferita, indica ca am avut numai 7 vizitatori. Unde au disparut restul de 93 de vizitatori?
Ori am fost jefuit de Google si am fost taxat pentru click-uri care nu exista sau cei de la Rich Jerk nu imi contorizau corespunzator numarul de vizitatori. Adevarul este ca Google mi-a incurcat si in trecut numarul de vizitatori de pe alte website-uri . M-au taxat pentru un numar de click-uri si si softul meu de trafic imi indica alta cifra de vizitatori pe website. Deoarece statisticile Rich Jerk nu se potriveau cu statisticile Google, orice persoana in locul meu si-ar fi facut griji si s-ar fi gandit ca vanzarile realizate nu sunt raportate nici creditate in contul lor.

Asta este cea mai mare problema cu “Website-urile Gratuite”. Nu poti sti sigur daca ai facut o vanzare sau nu. In cazul celor de la Rich Jerk , ei va indica cate persoane au intrat pe pagina web si cate vanzari ati realizat. Daca vindeti programe afiliate prin clickbank sau prin alte terte sisteme aveti un intermediar intre voi(afiliatul ) si vanzator (Rich Jerk). Clickbank urmareste vanzarile si va plateste pe voi si pe vanzator de fiecare data cand este efectuata o vanzare. Folosind website-ul gratuit Rich Jerk, vanzatorul va spune daca a fost efectuata vanzarea dar nu aveti cum sa aflati daca ati fost mintit. Este posibil ca cele 97 de click-uri lipsa sa fi fost toate vanzari si cei de la Rich Jerk sa fi pastrat tot profitul. Nu am cum sa dovedesc asta si trebuie sa ma bazez pe increderea vanzatorului. Voi ati avea incredere in onestitatea lor? Mai ales cand statisticile lor sunt asa de diferentiate de cele Google.(Nota : le-am trimis un mail sa imi clarific de ce este o discrepant asa de mare intre statisticile Google si ale lor - dupa ce am asteptat o vecie pentru un raspuns - mi-au spus sa nu-mi fac griji! Ce mai bataie de joc.)

Concluzia este ca website-ul gratuit Rich Jerk este o inselatorie prin care ii conving pe altii sa le faca promovarea , in timp ce ei incaseaza banii de la click-urile adsense si de la vanzarile realizate prin afiliere. Nu aveti cum sa verificati numarul de vizitatori si daca vanzarile sunt realizate. Esti la mila vanzatorului si va garantez ca vanzatorul are grija vanzatorului nu a voastra!

Daca cautati un website gratuit, presupun ca defapt cautati un template gratuit. Motivul este acela ca nu va pricepeti sa va construiti propriul website si nu sunteti interesati sa invatati html , java script, php, CSS sau alte programe. Sau nu aveti timpul pentru a invatata toate aceste programe. Daca asa se prezinta situatia atunci aveti alte solutii la dispozitie.

Sunt multe site-uri care vand template-uri fara sa mai traga si alte sfori in urma vanzarii lor. Cautati pe Google “template-uri” si alegeti ce doriti. Un sfat de prudenta, deoarece unele template-uri sunt de rahat veti avea nevoie sa invatati html pentru a le face mai aratoase catusi de cat. Daca va intereseaza un anumit website incercati sa cautati pe Google o revizuire a acestuia , pentru a afla ce cred alte persoane despre calitatea template-urilor si alte detalii. Puteti sa cautati si forumuri carea au topicuri despre designul template-urilor . Forumurile sunt in tot deauna sursa cea mai buna de informare despre orice subiect deoarece persoanele de pe forumuri tind sa ofere parerea lor sincera despre un anumit subiect. Daca o suta de persoane va spun ca ceva este grozav sau ca ceva este de rahat in cele mai multe cazuri puteti sa va bazati pe opinia lor.

Template-uri Gratuite

Puteti sa gasiti si template-uri gratuite dar in cele mai multe cazuri exista sfori legate de aceste template-uri . in cele mai multe cazuri template-urile gratuite se aseamana cu scenariul Rich Jerk - obtineti un template gratuit si nu puteti sa-i faceti nici o schimbare. Asta inseamna ca in timp ce il folositi in mod gratuit, designer-ul a incriptat cateva coduri care ii vor aduce bani, in timp ce voi veti face toata treaba si veti face promovare. In unele cazuri puteti sa obtineti un template gratuit care arata destul de decent si care va permite sa faceti cateva modificari. Siretlicul in acest caz este ca versiunea la care aveti voi acces este o versiune limitata pentru un template super grozav pe care vanzatorul va incerca sa va convinga sa-l platiti sau veti fi obligati sa-l upgradati o data ce incepeti sa-l folositi.

Cel mai bun template gratuit pe care l-am gasit pana in prezent este produs de o companie numita HyperVre, dar sa va dau cateva detalii inainte sa va grabiti sa-l luati. Aceasta companie va ofera un program care construieste website-ul pentru voi. Versiunea gratuita functioneaza perfect si va ajuta sa ridicati paginii cu miile odata ce va obisnuiti cu modalitatea de lucru. Care e siretlicul? Sunt doua siretlicuri defapt: primul ar fi ca incearca sa va upgradeze la o versiune Gold inainte sa incerci s-o downloadezi pe cea gratuita. Cei de la Hyper Vre incearca sa va convinga cat de avantajos este template-ul in versiunea Gold si incearca sa va convinga sa-l cumparati la popularul pret de 97 de dolari si va avertizeaza ca pretul va creste din clipa in clipa si ca nu are rost sa mai pierdeti timpul (o luna mai tarziu si… minune , pretul nu s-a schimbat). Eu chiar am fost convins sa cumpar versiunea super grozava la 97 de dolari ca sa aflu cat de eficienta este. Practic pot sa incasez bani pentru orice program Hyper Vre Gold pe care reusesc sa-l vand la alte persoane. Totalul vanzarilor pana in prezent ... ZERO!

Dupa cum mi-am dat seama , programul gratuit functioneaza la fel de bine ca si versiunea upgradata Gold si chiar produce 1000 de pagini asa cum se promite in reclama. Calitatea lor nu este chiar asa de rea , o notez cu 6 din 10 in ceea ce priveste aspectul. Este un program usor de folosit care ofera si tutorial video. Ceea ce face diferentierea intre cele doua versiuni este faptul ca versiunea gratuita are incorporate niste coduri care produc bani pentru vanzator iar versiunea Gold va oferea aceste profituri voua. Nu este o inselatorie ca cea de la Rich Jerk cu website-ul gratuit. Veniturile din adsense si cele obtinute din afiliere va apartin. Concluzia este ca trebuia sa ma multumesc cu versiunea gratuita.

Ce face HyperVre mai exact?

Este un program care genereaza website-uri complete cu continut cu tot, cu reclamele adsense si programele afiliate pe care le doriti ridicate pe template-uri gata realizate sau pe template-uri pe care le furnizati voi. Introduceti un topic (cuvant cheie) –sa spunem “Golf” . alegeti un template –al vostru sau al lor. Introduce-ti codul vostru adsense. Programul va intreaba cate pagini de continut doriti, sa spunem 100. Face o cercetare de cuvinte cheie care tin de golf – in acest caz cauta primele 100 de pagini care contin aceste cuvinte cheie, si genereaza cate o pagina pentru fiecare cuvant cheie gasit. Face automat link-urile pentru cele 100 de pagini. Cauta pe internet continut pentru fiecare cuvant cheie si insereaza pe fiecare pagina, continut asemanator cu cuvantul cheie. Fiecare pagina afiseaza automat codul vostru de adsense(puteti sa specificati locatia sau sa o lasati la alegerea programului ) si cand totul este gata puteti sa adaugati produse afiliate la alegere. Tot ce trebuie sa faceti este sa specificati cateva detalii(cuvinte cheie, coduri Adsense, numar de pagini) si acest program scoate paginile dupa specificatii cu miile … tot ce trebuie sa mai facetii este sa ridicati produsul finalizat pe serverul vostru.
Trebuie sa recunosc ca am fost uimit cand l-am folosit prima data. Ce ma socat este ca versiunea gratuita face exact aceleasi lucruri ca si versiunea Gold cu diferenta ca versiunea Gold va lasa sa faceti mai multi bani din vanzarea altor versiuni Gold ceea ce nu puteti face cu cea gratuita. Cui ii pasa! Programul este cel important nu vinderea acestuia. Sunt dat pe spate , ca poti sa gasesti un astfel de produs pe piata.

Va astept sa cititi urmatoarele articole care vor trata acest subiect despre siretlicuri si inselatorii pe internet.

Pe mai tarziu lume .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu